Welcome

Welcome to the website of ‘Oud Vorden’, the historical society of Vorden. Vorden is one of the  villages in the municipality Bronckhorst, located in the province of Gelderland, The Netherlands.

Although the website is in Dutch, we can see that it regularly attracts visitors from abroad. Should you be interested in the history of Vorden or perhaps have questions related to your Dutch ancestors, please don’t hesitate to get in touch with us. We would be more than happy to help you out in any way. You can reach us at:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Please note you can use Google Translate to translate the content of our website. Do bear in mind ‘Oudheidkundig’ is translated incorrectly. The correct translation is in fact ‘Historical’ and not ‘Archeological’.

We look forward to hearing from you!

https://translate.google.com/translate www.oudvorden.nl

 

Laatste nieuws

 

NAAR DE FOTOQUIZ

Niejaorsvesite 2021 en toch een fotoquiz!

Allereerst wenst het bestuur u en de uwen alle goeds voor het nieuwe jaar 2021. We hebben allemaal de moeilijke en tragische kanten van de coronapandemie ondervonden en meegemaakt.
De berichten voor de nabije toekomst klinken positiever dan het in maanden is geweest, met name doordat er een vaccin is ontwikkeld dat ons allemaal beschermt tegen al te heftige narigheden.

Helaas is het nog niet zover dat alles achter de rug is, maar het licht gloort aan de horizon!


De laatste jaren hebben we in januari tijdens de ‘Niejaorsvesite’ steeds kunnen genieten van een fotopresentatie door de Fotocommissie. De pauze was dan hèt moment om van een lekkere oliebol of kniepertje en een glaasje te genieten. Daarna werd er een fotoquiz gepresenteerd over ons fraaie Vorden en haar historie. 
Omdat veel leden dat een zeer geslaagd onderdeel van die niejaorsaovend vonden, hebben we ook de komende week een quiz. Niet zoals we gewend waren in ‘De Herberg’ of bij ‘Bakker’, maar in digitale vorm. Klik hier om naar de quiz te gaan.

Lees meer...

 

Opnieuw prachtige opbrengst uit de Rabo Club Support 2020

Veel blije gezichten afgelopen week bij de uitreiking van de cheques die Rabo Club Support.

Lees meer...

 

Uitbreidingen en wijzigingen op de website in de maand oktober 2020

Lees meer...

 

Boerderijencommissie beschrijft meer dan 500 boerderijen

De Boerderijencommissie met Gerda Rossel en Joke Tjoonk zet haar werk onverdroten voort.

Lees meer...

 

Alle 265 boerderijen in Linde en Mossel beschreven!

Lees meer...