Zoeken

Binnenkort

  Dialectmiddag 21 december 2023

               Niejaorsvesite

16 januari 2024 20.00 u De Herberg

 

Sociale media

Beschrijving

Het Jebbink 13 - ‘t JEBBINK

De naam ’t JEBBINK” prominent op een kunststof plaat op de gevel geplaatst.

De naam “’t JEBBINK”, van deze hal verwijst naar de straat waaraan deze sporthal ligt en naar de gelijknamige Boerderij “JEBBINK”, jarenlang eigendom van het Oude en Nieuwe Gasthuis te Zutphen. Zie onder Boerderijen op deze site.

Voordat deze hal werd gebouwd sportte men in de gymnastiekzaal bij de Brandweerkazerne aan de Bleek alsook in het Nutsgebouw.
Bij de algemene beschouwingen in de gemeenteraad werd in maart 1971 al een voorstel gedaan om tot een sporthal te komen daar huidige hal te weinig capaciteit had.  B&W betwijfelden toen of deze sporthal uit kan voor een gemeente van 7000 inwoners. Uiteindelijk is besloten tot de bouw van deze hal. In het dorp is met behulp van de verenigingen nog een inzamelingsactie gehouden ten bate van de bouw.

De bouw van de hal is begonnen in 1975 en de eerste steen werd gelegd door Burgemeester M. Vunderink op 10-11-1975. Hal is geopend in 1976.

Deze hal, velen jaren de huisbasis voor volleybal vereniging Dash Vorden, badmintonclub Flash-Vorden en vele anderen was al snel te klein. Daarom werd er tegenaan een extra hal van 22 x 42 x 7m geplaatst. Opening was in februari 1983.
Tegenwoordig is deze sporthal naast het gebruik voor scholen en vele verenigingen ook vele jaren de locatie voor o.a. de Vordense Achtkastelen loop, het Beach-volleybal toernooi en ook de strijd om de Sterkste man van Vorden.
Heden is er volop discussie of deze hal plaats moet maken voor een geheel nieuwe hal dit in samenhang met gebruik door scholen.

 

Bron(nen): Weekblad contact 25-03-1971/ Vorden een historisch verkenning/ eigen bronnen

Opgesteld door: ©2020 Han Bruggert

Laatst bijgewerkt: 27-06-2020