Het Jebbink 17

Geen afbeelding gevonden
Beschrijving

Het Jebbink 17

 

de Ridderhof – met smeedstalen letters aan de gevel bevestigd

 

In 1970kwamen de heer en mevrouw T.G. Ridderhof-Meesters aan Het Jebbink hier te wonen, komend vanuit hun geboorteplaats Nijmegen. De heer Ridderhof was gepensioneerd ambtenaar, zijn echtgenote was in die tijd o.a. wijkverpleegkundige in Zutphen. In Vorden heeft zij ook nog een vijftal jaren in de wijk ‘ingevallen’ als verpleegster.

 

De naam van het pand is door middel van sierlijke stalen letters op de gevel bevestigd. Omdat er afstandsstripjes zijn gebruikt valt de slagschaduw van de tekst als een accent op de achterliggende muur. De tekst verwijst naar hun familienaam. De heer Ridderhof, overleden 1994, heeft de naam uit rondstaal gestileerd en in 1970 op de gevel bevestigd. Een ander huis in Vorden heeft hij op dezelfde wijze van een naam voorzien.

 

Mevrouw Ridderhof-Meesters was vele jaren, van 1976 tot 1986, een van de twee trouwambtenaren in buitengewone dienst van de burgerlijke stand van de gemeente Vorden. Daarnaast vervulde ze vele jaren diverse maatschappelijke functies. waaronder presidente van de plattelands vrouwen Afdeling Vorden en een aantal taken bij de Hervormde Gemeente Vorden, waaronder scriba. In de NH-kerk verzorgde zij ook rondleidingen gedurende een lange periode.