Oudheidkundige Vereniging "Oud Vorden"

Zoeken

Binnenkort

  Dialectmiddag 21 december 2023

               Niejaorsvesite

16 januari 2024 20.00 u De Herberg

 

Sociale media

Het Jebbink 31

Geen afbeelding gevonden
Beschrijving

Het Jebbink 31

 

’t Is Me Wat – de naam is geschilderd op een houten (Vlielands) schild

 

We moeten terug naar de vader van de huidige eigenaresse, Ras. Deze wilde in de jaren ’70 van de vorige eeuw niet als militair naar Duitsland uitgezonden worden en werd daarom ‘door het gezag’ naar Vlieland overgeplaatst. Een op Vlieland bekende Siep Schul, van het type kluizenaar, stroper, strandjutter en schilder, vervaardigde van aangespoeld hout een bord met de tekst ‘ ’t is me wat” en bevestigde dat destijds het huis van de militair Ras in Vlieland. Bij een verhuizing naar Spakenburg werd het bord vele jaren op zolder opgeslagen.

 

Toen in 1988 de huidige bewoners kenbaar maakten dat zij Het Jebbink 31 in Vorden hadden gekocht, was de eerste uitspraak van mevrouw Ras: ’t is me wat’. Waarop de heer Ras zei: ‘én het ligt hier op zolder’. Dit was de aanleiding tot het besluit het pand deze naam te geven.

 

Het pand is omstreeks 1970 gebouwd voor de eerste bewoners, die het voor bewoning verkochten aan de makelaar  G.P. (Wiet) Burbach. Vanaf 1988 woont op dit adres de dochter van de familie met haar echtgenoot Rabelink.