Zoeken

Binnenkort

  Dialectmiddag 21 december 2023

               Niejaorsvesite

16 januari 2024 20.00 u De Herberg

 

Sociale media

Beschrijving

Het Jebbink 9 D

 

'Eerste steen Thijs en Marleen 30 augustus 1991'

 

Dit huis wordt sinds de bouw in 1991 bewoond door de Familie G.J. van Zeeburg –Bongers. Hun kinderen Thijs en Marleen, toen 12 en 9 jaar oud, hielpen met het aanbrengen van de gevelsteen. Het is een marmerachtige steen met een blauw ingegraveerde tekst.

De voor de bouw benodigde bouwgrond werd gedeeltelijk verkregen door een grondruil met een buurman. De vader van de bewoner en vele jaren makelaar in Vorden, Jan van Zeeburg die als een van de eersten in 1965 in de nieuwe wijk De Boonk in de voormalige weilanden een vrijstaand huis bouwde, zorgde voor de andere helft. Deze helft werd bij de ruil meegenomen en zo ontstond een rechthoekig stuk grond, waarop de woning gebouwd kon worden.

De architect van het huis was Henk Leeflang. Hij is ook bekend van zijn vele ontwerpen uit die periode. Het huis aan het Jebbink 9D is daar een voorbeeld van. De Vordense aannemer Rondeel zorgde voor de uitvoering.

De bewoner woont nu nog steeds op de plek waar hij in zijn jonge jaren in de omgeving van zijn ouderlijk huis met een auto zijn eerste rijervaring opdeed. Toen een doodlopende zandweg, nu een de doorlopende straat, Het Jebbink.